by
on
under
Permalink

Hitta den hälsokost som passar dig

Hälsokost är tänkt att hjälpa både dig och din kropp att må lite bättre. Det finns vissa tillfällen i livet när du mår bra av lite extra hälsokost. För att förstå din kropp lite bättre och veta när du ska fundera på hälsokost kan du klicka här och få mer information.

Järn och B12

Ett av dessa tillfällen kan vara när du är gravid. När du väntar barn kan det hända att du behöver tillsätta extra järn i din kost för att må bra. Tidigare blev många ganska hårda i magen av tillskott som järn. Numera finns det järntillskott som även hjälper till att hålla igång magen.

Om du är vegan så behöver du ofta få i dig B12 från kosttillskott. Det är nämligen så att de som äter vegansk kost ofta lider brist på just B12. Det här vitaminet behöver vi för att kroppen ska kunna bilda blodkroppar. Men också för cellernas ämnesomsättning.

D-vitaminer

För barn och personer över 75 år och människor som inte vistas tillräckligt mycket ute kan det behövas extra D-vitamin. D-vitamin hjälper kroppen att bevara ett starkt skelett och att tillgodogöra sig kalcium.

Många märker inte att de har D-vitaminbrist eftersom symtomen ofta är diffusa. Andra upplever både muskelsvaghet och värk i skelettet.