by
on
under
Permalink

För dig som gillar amerikansk sport

I somliga sporter kan svenska ligor vara något begränsande. Hockey är visserligen populärt även här såväl som USA, men ligor som NHL når en enorm publik. Det vill säga, jämfört med våra svenska matcher.

Vad gäller basket kan förstås inga stora matcher mäta sig med NBA, där i princip alla basketlegender har spelat. Både NHL och NBA är oftast drömmen för våra unga, inhemska sportstjärnor.

Sedan kommer vi till sporterna vi knappt själva har representerade i vårt land, annat än enstaka föreningar. Det kan tyckas vara lite synd, för många är otroligt spännande att titta på.

På andra sidan vattnet

Att upptäcka amerikanska sporter är som att gå in i en helt ny värld. Ta till exempel baseball men sin största liga MLB. En sport som är populär i både Amerika och Asien, men inte riktigt fått fäste i Europa. Eller så kanske du vill försöka lära dig reglerna till amerikansk fotboll, även kallad Gridiron. Det är ett projekt i sig själv kan vi lova, men snart förstår du dig på den här idrottsgrenen så pass bra att du kan följa NFL. Ta en titt på nätet för att hitta souvenirer till din nya favoritsport.